ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ

Петок, 12 Април 2019 12:48 Напишано од  Објавено во МАКЕДОНИЈА

Рекордни 1,1 милијарда денари се издвоени за самовработување, прекфалификација и вработување кои се дел од оперативниот план на агенцијата за вработување. Сe oчекува да бидат вклучени најмалку 8500 лица.