Средба во Влада на РМ зајакнување на јавно –приватниот дијалог

Петок, 06 Јули 2018 07:22 Напишано од  Објавено во НОВИНИ

Во духот на заедничките напори за воспоставување трајно јавно-приватно партнерство, во просториите на Владата се одржа првиот состанок на Комисијата за јавно-приватен дијалог, составена од претставници на четирите стопански комори и Владата на Република Македонија.

 

 

На состанокот беа дискутирани начини за подобрување на бизнис климата во државата и идни насоки на работењето на Комисијата.