Испечатете ја страната

Ќе се намалат 12 царински стапки на барање на странските инвеститори

Петок, 06 Декември 2019 15:00 Напишано од  Објавено во НОВИНИ
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Владата ќе одговори на 12 од 30 барања за намалување на царинските стапки доставени од странските инвеститори во земјава, соопшти премиерот Зоран Заев.

– Почната е постапката се прават пресметките и се споредуваат математиките и до крајот на годината до кога е рокот даден од странските инвеститори ќе донесеме одлуки за 12 од барањата за намалување на цариснките стапки за кои апелираа странските инвеститори – рече Заев.

Тој, најави и контрола на ветувањето на инвеститорите дека приходот што ќе го остварат со ова намалување на царинските стапки ќе го инвестираат во земјава.