Israir Airlines објави кога почнуваат сезонски летови помеѓу Тел Авив и Скопје

Понеделник, 27 Јануари 2020 08:01 Напишано од  Објавено во КОМПАНИИ

Israir Airlines летово ќе почне со сезонски летови помеѓу Тел Авив и Скопје, по разговорите меѓу израелските и македонските власти кон крајот на минатата година.

Превозникот ќе работи со двенеделни услуги помеѓу двата града секој четврток и недела од 11 јуни. Според „Рути он-лајн“, летовите ќе се одржуваат со авионите „Ербас А320“ со 180 седишта.

Превозникот веќе неколку години успешно им служи на блиските пазари, вклучувајќи ги Црна Гора, Србија и Албанија.

Israir е третата по големина авиокомпанија во Израел зад Ел Ал и Аркаја. Дополнителни детали за летот за новата услуга Тел Авив – Скопје може да се најдат на овој линк.