За Макпетрол минатата година заврши со добивка од 858,9 милиони денари

Четврток, 28 Март 2019 14:58 Напишано од  Објавено во КОМПАНИИ

Компанијата Макпетрол минатата година ја заврши со вкупна сеопфатна добивка од 858.901.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

На крајот на 2017 година, компанијата евидентираше вкупна сеопфатна добивка од 313.575.000 денари.

“Во овој период, Макпетрол и подружниците оствари вкупен приход во износ од 22,2 милијарди денари, кој е поголем од минатогодишниот за 3,2 милијарди денари, односно остварен е пораст од 16,6%. Во структурата на приходите, најголем удел имаат приходите од продажба со учество од 98,6%, коишто приходи се остваруваат 94,9% со продажба на домашниот пазар“, стои во Образложението за промените во финансискиот резултат.