„Дрексeлмајер“ не се повлекува од Македонија

Четврток, 28 Март 2019 14:56 Напишано од  Објавено во КОМПАНИИ

Напротив компанијата има планови за инвестирање во кадарот преку реализирање на проектот за дуално образование. Тоа покажува дека размислува на подолг рок, рече денеска директорот на Делегацијата на германското стопанство, Патрик Мартенс.

Директорот на Делегацијата на германското стопанство, Патрик Мартенс денеска потврди оти „Дрексeлмајер“ нема намера да се повлече од земјава откако на социјалните мрежи се споделуваа информации дека компанијата планира да си оди од Кавадарци.

– „Дрексeлмајер“ сега со сигруност можам да потврдам дека нема да се повлече од Македонија. Напротив компанијата има планови за инвестирање во кадарот преку реализирање на проектот за дуално образование. Тоа покажува дека размислува на подолг рок – рече Мертенс.