КОМПАНИИ

„Мермерен комбинат" од Прилеп ќе распредели над 8.03 милиони евра (494.456.253 денари) за дивиденда за 2019 година.
Генерали Инвестментс АД Скопје, се придружува на Инвеститорскиот ден инициран од страна на Македонската Берза АД Скопје на кој се приклучија Централниот регистар, Комисија за хартии од вредност , ЦДХВ и осумте членки на Берзата. Од компанијата информираат дека им овозможуваат на клиентите да вложуваат во отворените инвестициски фондови кои ги управува Друштвото без влезни провизии.
Компанијата „Витаминка" денеска информира дека го реализирала првиот директен извоз за Јапонија по детално истражување на локалните пазарни специфики, конкуренцијата и прехранбените навики на Јапонците.
Винаријата „Сковин Група", најновата странска инвестиција во винската индустрија во нашата држава, ја започна првата берба за 2020 година со грозјето „Шардоне" од лозовите насади во близина на Марков Манастир.
Компанијата "Еуромакс" објавува дека Варшан Гокул се повлече од Бордот на директори на компанијата и поднесе оставка од позицијата – Главен Извршен Директор и Претседател, ефективно од 31 Август 2020.
Капитал Банка им нуди експресно рефинансирање по промотивни услови на сите кредитокорисници на кредит во Еуростандард банка, кои се затекнати од ситуацијата.
Во периодот од 01.01.2020 до 30.06.2020 година Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка пред оданочување во износ од 1.057.284 илјади денари споредена со износ од 1.171.487 илјади денари остварена во истиот период минатата година. Намалувањето на добивката е пред се резултат на глобалната пандемија и последиците како на глобално ниво така и во домашната економија.
Градежниот институт Македонија ќе ја преземе фабриката Карпош АД Скопје. Намерата за преземање е објавена на Македонска берза, а во неа генералниот директор на ГИ Македонија Влатко Иванов ги известува сите акционери на Фабрика Карпош АД.
Од денеска Прокредит банката за физички лица нуди нуди можност за брзо отварање на сметка преку однапред закажан состанок преку телефонскиот број 02/2446000 или преку и-меј адресата Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , без непотребно чекање во ред. Се овозможуваат три бесплатни повлекувања во месецот на сите банкомати во земјаа (банкомати на сите банки), уплата и исплата на денари и евра на банкомат, електронско и мобилно банкарство, зона 24/7 за сите готовински трансакции и менувачко работење.
Комерцијална банка АД Скопје од денеска (14.08.2020) преку брза и едноставна процедура ќе им одобри дозволено пречекорување на клиенти кои имале активна сметка во Еуростандард банка АД Скопје и на која примале плата или пензија. Понудата се однесува на сите бонитетни клиенти кои имаат солиден рејтинг во кредитниот регистар на НБРСМ, односно се класифицирани во ризична категорија А или Б.