Трамп испраќа дополнителна војска на границата со Мексико

Четврток, 11 Април 2019 12:47 Напишано од  Објавено во СВЕТ

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека ќе мора да мобилизира повеќе војници на границата со Мексико.

Изјавата на американскиот претседател дојде по извештајот за мигрантите кои ја преминале границата.

“Ќе морам да ангажирам повеќе војници”, изјави Трамп.

Трамп додаде дека поединците кои ја преминале границата загинале на патот кон американските ранчеви.