ММФ го намали предвидувањето за економскиот раст на Македонија

Вторник, 09 Октомври 2018 13:27 Напишано од  Објавено во СВЕТ

Иако во својата претходна проценка, Меѓународниот монетарен фонд оцени дека економскиот раст на Македонија годинава ќе изнесува 2,8%, во својот есенски извештај ММФ предвидува дека македонската економија годинава ќе напредува само 1,6%.