Колкава добивка прокнижи АД Европа за минатата година?

Вторник, 26 Март 2019 13:53 Напишано од  Објавено во КОМПАНИИ

Во 2018 година АД Европа Скопје оствари вкупни бруто приходи на износ од 800.296.562 денари и се зголемени за 9,8% во однос на бруто приходите од 2017 година.

Вкупните расходите се зголемени за 1,6% во однос минатата година. Оперативните расходи во 2018 година се зголемени за 4%, а финансиските расходи пак се намалени за 85% во однос на 2017 година.